Beste dorpsraden,

Zoals u wellicht weet zal binnen kort een pilotproject starten, waarbij in de dorpshuizen in Bruinisse, Burgh-Haamstede, Renesse en Zonnemaire een open inloop voor dorpsbewoners gehouden gaat worden. Het project heet: Thuis in je dorpshuis.
In principe is dit een wekelijkse koffie-inloop. Alleen in Renesse zal het een maandelijkse inloop zijn. "Thuis in je Dorpshuis" wordt gefinancierd door de gemeente en Zeeuwland, en duurt in ieder geval een jaar, waarna het bij succes wordt gecontinueerd en uitgebreid wordt naar meer/alle kernen op Schouwen-Duiveland.

Vanuit SMWO is mij gevraagd om ervoor te zorgen dat er op alle inloopmomenten iemand aanwezig is die als aanspreekpunt voor de bezoekers kan fungeren. Dit kan zijn iemand vanuit SMWO, Zeeuwland, de gemeente, zorgaanbieders als Allévo of Buurtzorg, vrijwilligers van hulpkringen, ouderenadviseurs, maar ook dorpsraden. Het is zeker niet zo, dat elke organisatie iedere week aanwezig moet zijn, maar ik wil een soort roulatiesysteem hierin maken. Natuurlijk hoop ik ook op jullie medewerking vanuit de dorpsraden; misschien om eens per maand bij de koffie-inloop aanwezig te zijn.

In Bruinisse is de inloop gepland op op donderdagochtend. (De eerste keer op 24 oktober)
In Burgh-Haamstede zal het op dinsdagochtend zijn. (De eerste keer op 22 oktober)
In Renesse op dinsdagmiddag (1* per maand) (De eerste keer op 22 oktober)
In Zonnemaire op woensdagmiddag (De eerste keer op 23 oktober)

Ik verneem graag van jullie of jullie deze eerste keer aanwezig kunnen zijn, en vervolgens dat er een keer per maand een lid van de dorsraad bij de koffie-inloop aanwezig is.

Aan de inloop wordt op 23 oktober door Omroep Zeeland aandacht gegeven.


Met vriendelijke groet,

Mels Hoogenboom
Medewerker Welzijn
Telefoon: 06-19524867
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.